Turberetninger 2022 – 09

Juleafslutning den 7. december

Traditionen tro blev juleafslutningen afholdt den første tirsdag i december og traditionen tro havde Poul Henrik Duch klaret alt det praktiske til ug med kryds og slange.

Der var alt hvad hjertet kunne begære med hensyn til brunkager, æbleskiver, kaffe, the og hvad der ellers hører et godt julearrangement til.

Vi spillede banko og årets topscorer blev Nicolaj Navntoft, som viste, at han kan andet end hive en stor stør i land. Blandt præmierne var der mange fine pakker med fiskegrej og mange flotte juledekorationer (tak til dem, som har lavet dem). Det bør nævnes, at blandt præmierne med fiskegrej kunne vi finde pakker fra klubbens nyligt indkøbte grejsamling.

Arrangementet var velbesøgt! – lad os håbe, at det nye år begynder lige så godt, som det gamle sluttede.


Kuttertur den 26. november 2022

Dybt at falde højt at stige.
En omvendt udgave af det gamle mundheld er en glimrende beskrivelse af klubbens to kutterture i 2022.
Mens forårsturen næsten var uden fangst, så var der helt anderledes held i sprøjten denne gang. Der blev fanget torsk i massevis og på et tidspunkt landede Thorvald tre på en gang; så er man ikke i tvivl om, at man har bid, sagde han bagefter.

Det var småt med bifangst, men Martin Ellehede fangede dog en pæn lange.
Vi havde bid fra første færd og det blev ved hele dagen. Der var kun få stille perioder.
Vejret var godt og det er bestemt ikke en selvfølgelig på den tid af året. Chancen for at en tur bliver gennemført er næppe over 50 %. Dertil kommer at nogle af de ture, som bliver gennemført, burde være aflyst.
Jeg er overbevist om, at alle ti deltagere tog hjem med en følelse af, at lystfiskeråret 2022 blev
afsluttet på flotteste vis.Havblik og solopgang ved Vorupør
Den 12. august 2012

9,2 kg på 100 gr pirk

Ofte er det altoverskyggende spørgsmål ved havture, om turen bliver aflyst på grund af blæst, det var ikke spørgsmålet den 12 august, da vi stod ud fra Nørre Vorupør med “T248 Skagerak”.

Allerede dagen før, havde skipper foreslået start kl. 05, da vi så kunne få den flotte solopgang med.

Og flot var synet.

Nå, det er altid lidt speciel at være med en kutter, der slæbes op på åben strand og i Nørre Vorupør sker det med et spil.
Selv om bådene er bygget til at sejle på lavt vand, kan kan godt undre sig over, at de holder til bumpene, når de tager revlerne såvel ud som ind, men det gør de.

Opskriften var simpel, for skipper havde haft godt fiskeri dagen før på nogle sten et godt stykke ude, så det startede med knap 3 timers sejlads ud, – og så kan man jo godt regne ud, at det nok slutter med 3 timer ind.

Det gode vejr gjorde at alle hyggesnakkede og fandt grejet frem, så tiden føltes ikke så lang.
Nu har jeg ikke været med fra Vorupør før, så jeg var ikke kendt med proceduren ombord, men det viste sig at være service i verdensklasse.

Vel fremme ved fiskepladsen blev der fundet en fiskekasse frem for hver deltager, så var det op til os at fylde den.
Vi gik i gang med at fiske, og når vi havde en fisk til landing, stod skipper eller hans medhjælper klar med fangstkrogen, for at lande den og lægge den i kassen, – det var bare at hænge i med fiskeriet.
Der blev løbende fanget fisk, men det gode vejr gjorde, at vi ikke drev ret meget, og derfor heller ikke kom over så meget stenbund. Generelt var torskene heller ikke de største, der er set, mest 1,5 – 2,5 kg..
De der havde en kastestang med, havde uden tvivl det bedste fiskeri, for så kan man jo affiske et større område end ved pirkefiskeri en sådan dag.

Vi fiskede længe på et drev, men på et tidspunkt skiftede vi position, og her kom dagens anden overraskelse, – medens vi sejlede tog skippers medhjælper indvolde ud af fiskene.
Vi tog et drev mere, og igen kom der løbende fisk ombord, så alle fik fisk med hjem, men selvfølgelig nogen flere end andre.
Vi tog et drev mere, og igen kom der løbende fisk ombord, så alle fik fisk med hjem, men selvfølgelig nogen flere end andre.

Det er måske ikke den tur, der er fanget flest og de største fisk på, men man kan nu sjældent få både kanon vejr og god drift i båden.
Men det er den tur med det bedste vejr, jeg længe har været på, og alle hyggede sig med de fisk, der nu var.

På vej hjem blev de sidste fisk renset og lagt på is, – en fisketur helt uden selv at røre ved en fisk, det er da service.

Vel inde på stranden blev kasserne med fisk hentet op til det gamle auktionshus, hvor man kunne få dem fileteret for 10 kr pr kg, hvis man ikke selv har lyst til det, når man kommer hjem, – det var der mange som benyttede sig af.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal med fra Nørre Vorupør, det kan fint anbefales.
Dagens største torsk var på 9 kg, den var jeg så ubeskeden selv at fange på kastestang og en pirk på 100g.

/ Finn

Trysnes uge 17. år 2010.

8 mand var tilmeldt til forårsturen til en ny destination, nemlig Trysnes. Vi viste ikke rigtigt med Korshamn så vi besluttede at prøve dette. Efterårsturen går igen i år til Korshamn, og det kommer forårsturen næste år også til. Ikke fordi Trysnes ikke er godt nok – men man kender bedre Korshamn.

Vi skulle sejle i diselbåde – ikke den som var i beskrivelsen, men en ældre årgang.
De er langsomme og en sejltid ud på åbent vand tager en time. Til gengæld ligger de rigtig godt i vandet med den højere ræling når det er lidt hårdt vejr.
De første par dage gav ikke noget særligt, men så fik vi en position af en tysk arbejder og så fik vi gang i sejene. De stod meget snævert og det var ikke let at finde dem igen.

Resultatet for 6 mands fiskeri blev: 166 sej, 2 glyser, 1 fløjfisk, 1 sandkutling, 15 havkarusser, 2 lubber, 1 berggylte, 2 langer samt 3 stavsild. Den ene stavsild fanget af Hans Ulrik.

Vi boede fint helt nede på havnefronten og tæt på renserummet som var lille, en dårlig stålkant som vendte nedad så man fik vandet ned i skoene når man rensede – lille fryserum.
Faciliteterne er bedre i Korshamn. Til gengæld er der jo ikke så langt til Trysnes.

I receptionen var der gensyn med Merete som har fået et fint job der.

Til gengæld er Reinar stoppet der efter kort tid.

Knæk og Bræk
Erik Sandy

Fisketur til Bønnerup Torsdag den 13. maj 2010.

Torsdag den 13. maj var vi 6 mand der tog af sted mod Bønnerup for at liste nogle flade op af havet.
Vejrudsigten var dagen i forvejen kuling over Kattegat men med aftagende vind i løbet af natten. Vinden var dog stadig i nordlig retning – ikke for godt men vinden var aftagende og vi stævnede ud ved 9 tiden, efter at vi havde været i Fausing og forsyne os med børsteorm.
I Bønnerup var der stadig få sandorm at købe.
Henry, Poul og Frits sejlede til højre ud af havnen, medens Niels Sloth, Knud Erik og jeg selv sejlede til venstre for havnen. Det baljede rigeligt, men med langsom fart kom vi til fiskepladsen på 2,5 m vand og så begyndte fiskeriet. Det startede stille men efterhånden kom der gang i de flade – Niels Sloth fangede godt det meste af tiden og sluttede af med at lande en fjæsing – heldigvis den eneste den dag!
De andre kom om til os omkring middag og vi fiskede til 14.30 så stoppede vi og sejlede ind for at gøre fiskene rene i det flotte renselokale på havnen.
Der manglede en kost og en spuleslange for at gøre gulvet helt rent igen.
Da vi talte fiskene op og vejede dem og målte dem viste det sig at have været en rigtig god fangst.
Der var landet 165 flade – både skrubber og ising og dertil en fjæsing.
Største skrubbe på hele 731 gram og en ising på 559 gram – begge taget af Poul Juul. Niels Sloth fangede flest fisk, nemlig 50 stk. Se vedhæftede fangstjournal. Desværre manglede vi et kamera så det billede der er af fangst stammer fra Niels Sloth med en fiskende Ørn.

Nytår´s torsketur 2009

Fisketur den 6-6-2009

Vi var 7 mand afsked til Bønnerup, turen gik godt vi fik lidt af hvert, nok mest fjæsing, og vejret var dog dejligt.
Henry og jeg, hyggede os, gevaldig.. og det gjorde de andre dog også, selv om en, havde glemt en vis ting til hans båd, som var en.. jeg siger ikke hvad vel Erik?. Men du kom jo ud på søen. Så det var vist noget med en nøgle til båden. men efter omstændighederne gik det også godt for ham tror jeg, selvom det gik lidt langsom, med at komme ud, med en reservemotor. såååååååååååååååååå husk nu, at du skal huske, at huske at tage nøglen med, næste gang, du skal i søen. og da vi skulle ind hen over aftenen, og skulle have bommen op, var der vist noget med, et knækket kort, dog ikke Eriks skyld, jeg håber at formanden vedlægger et foto, af Eriks konferdighed, da vi skulle have kortet i maskinen, det var vist noget med 2 knive og et bredt smil, lidt tålmodighed, sved på panden, fik da kortende ud og båden på land.
Nå men knæk og bræk, det gik jo trods alt. Så vi ses til næste tur. · ·Pøj pøj.· ·

Med venlig hilsen Frits.