Kortet er knækket Shit, som han dog roder

Nyeste kommentarer

Viborg Havfiskerklub

Fangstjournal

Nr. Vorupør d. 12-8-2012

Havblik og solopgang ved Vorupør

- den 12. august 2012

Ofte er det altoverskyggende spørgsmål ved havture, om turen bliver aflyst på grund af blæst, - det var ikke spørgsmålet den 12 august, da vi stod ud fra Nørre Vorupør med “T248 Skagerak”.

Allerede dagen før, havde skipper foreslået start kl. 05, da vi så kunne få den flotte solopgang med.

Og flot var synet.

Nå, det er altid lidt speciel at være med en kutter, der slæbes op på åben strand og i  Nørre Vorupør sker det  med et spil.

Selv om bådene er bygget til at sejle på lavt vand, kan man godt undre sig over, at de holder til bumpene, når de tager revlerne såvel ud som ind, men det gør de.

Opskriften var simpel, for skipper havde haft godt fiskeri dagen før på nogle sten et godt stykke ude, så det startede med knap 3 timers sejlads ud, - og så kan man jo godt regne ud, at det nok slutter med 3 timer ind.

Det gode vejr gjorde at alle hyggesnakkede og fandt grejet frem, så tiden føltes ikke så lang.

Nu har jeg ikke været med fra Vorupør før, så jeg var ikke kendt med proceduren ombord, men det viste sig at være service i verdensklasse.

Vel fremme ved fiskepladsen blev der fundet en fiskekasse frem for hver deltager, så var det op til os at fylde den.

Vi gik i gang med at fiske, og når vi havde en fisk til landing, stod skipper eller hans medhjælper klar med fangstkrogen, for at lande den og lægge den i kassen, - det var bare at hænge i med fiskeriet..

Der blev løbende fanget fisk, men det gode vejr gjorde, at vi ikke drev ret meget, og derfor heller ikke kom over så meget stenbund. Generelt var torskene heller ikke de største, der er set, mest 1,5 - 2,5 kg..

De der havde en kastestang med, havde uden tvivl det bedste fiskeri, for så kan man jo affiske et større område end ved pirkefiskeri en sådan dag.

Vi fiskede længe på et drev, men på et tidspunkt skiftede vi position, og her kom dagens anden overraskelse, - medens vi sejlede tog skippers medhjælper indvolde ud af fiskene.

Vi tog et drev mere, og igen kom der løbende fisk ombord, så alle fik fisk med hjem, men selvfølgelig nogen flere end andre.

Det er måske ikke den tur, der er fanget flest og de største fisk på, men man kan nu sjældent få  både kanon vejr og god drift i båden.

Men det er den tur med det bedste vejr,  jeg længe har været på, og alle hyggede sig med de fisk, der nu var.

På vej hjem blev de sidste fisk renset og lagt på is, - en fisketur helt uden selv at røre ved en fisk, det er da service.

Vel inde på stranden blev kasserne med fisk hentet op til det gamle auktionshus, hvor man kunne få dem fileteret for 10 kr pr kg, hvis man ikke selv har lyst til det, når man kommer hjem, - det var der mange som benyttede sig af.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal med fra Nørre Vorupør, det kan fint anbefales.

Dagens største torsk var på 9 kg, den var jeg så ubeskeden selv at fange på kastestang og en pirk på 100g.

Vh Finn

Trysnæs uge 17 2010

Trysnes uge 17. år 2010.

8 mand var tilmeldt til forårsturen til en ny destination, nemlig Trysnes. Vi viste ikke rigtigt med Korshamn så vi besluttede at prøve dette. Efterårsturen går igen i år til Korshamn, og det kommer forårsturen næste år også til. Ikke fordi Trysnes ikke er godt nok – men man kender bedre Korshamn. Vi skulle sejle i diselbåde – ikke den som var i beskrivelsen men en ældre årgang. De er langsomme og en sejltid ud på åbent vand tager en time. Til gengæld ligger de rigtig godt i vandet med den højere ræling når det er lidt hårdt vejr. De første par dage gav ikke noget særligt, men så fik vi en position af en tysk arbejder og så fik vi gang i sejene. De stod meget snævert og det var ikke let at finde dem igen.

Resultatet for 6 mands fiskeri blev: 166 sej, 2 glyser, 1 fløjfisk, 1 sandkutling, 15 havkarusser, 2 lubber, 1 berggylte, 2 langer samt 3 stavsild. Den ene stavsild fanget af Hans Ulrik på

er en ny klubrekord. Tillykke med det!

Vi boede fint helt nede på havnefronten og tæt på renserummet som var lille, en dårlig stålkant som vendte nedad så man fik vandet ned i skoene når man rensede – lille fryserum. Faciliteterne er bedre i Korshamn. Til gengæld er der jo ikke så langt til Trysnes – kun

fra Kristianssand.

I receptionen var der gensyn med Merete som har fået et fint job der. Til gengæld er Reinar stoppet der efter kort tid.

Knæk og Bræk

Erik Sandy

Bønnerup 13-5-2010

Fisketur til Bønnerup Torsdag den 13. maj 2010.

Torsdag den 13. maj var vi 6 mand der tog af sted mod Bønnerup for at liste nogle flade op af havet. Vejrudsigten var dagen i forvejen kuling over Kattegat men med aftagende vind i løbet af natten. Vinden var dog stadig i nordlig retning – ikke for godt men vinden var aftagende og vi stævnede ud ved 9 tiden, efter at vi havde været i Fausing og forsyne os med børsteorm. I Bønnerup var der stadig få sandorm at købe. Henry, Poul og Frits sejlede til højre ud af havnen, medens Niels Sloth, Knud Erik og jeg selv sejlede til venstre for havnen. Det baljede rigeligt, men med langsom fart kom vi til fiskepladsen på 2,5 m vand og så begyndte fiskeriet. Det startede stille men efterhånden kom der gang i de flade – Niels Sloth fangede godt det meste af tiden og sluttede af med at lande en fjæsing – heldigvis den eneste den dag! De andre kom om til os omkring middag og vi fiskede til 14.30 så stoppede vi og sejlede ind for at gøre fiskene rene i det flotte renselokale på havnen. Der manglede en kost og en spuleslange for at gøre gulvet helt rent igen. Da vi talte fiskene op og vejede dem og målte dem viste det sig at have været en rigtig god fangst. Der var landet 165 flade – både skrubber og ising og dertil en fjæsing. Største skrubbe på hele 731 gram og en ising på 559 gram – begge taget af Poul Juul. Niels Sloth fangede flest fisk, nemlig 50 stk. Se vedhæftede fangstjournal. Desværre manglede vi et kamera så det billede der er af fangst stammer fra Niels Sloth med en fiskende Ørn.

Nytår´s torsketur 2009

Den nu æ så renge en da

Nytårstorsken

Vores altid smilende og imødekommende kasserer Erik har bedt mig som nyt medlem pr. 2009 at skrive lidt om nytårstorsketuren fra Thyborøn søndag den 13-12-09. Det gør jeg gerne.

Faktisk starter turen noget før, idet vi i ugen op til var ekstremt

vejroptaget. Torsdag, fredag blæste det kraftigt nordøsten og min søn Jonas, som var tilmeldt på familieabonnement, var enig med mig i at det ville gå som sidst aflysning.

time, hvordan stærkt mørkegrønnefarver 11-15 sek. m. nærmede sig de blå farver 5-8 sek. m. Lørdag den 12 klokken 17.00 gav Erik telefonisk grønt eller nærmere blåt lys.

Men i løbet af fredagen kunne vi på nettet iagttage næsten time for

Der skulle fiskes. Min gamle bådfører fra Korshamnturen Henry fra Løvel samlede vi op ved biblioteket og lidt før midnat var vi ved båden. I køjerne lå allerede to mand. Ikke at de sov.

Nej, iskeadrenalinet pumpede, og da Erik og Svend Rømer kom, gik historierne om tidligere og fremtidige fangster. Om en kommende Nordnorgestur, om helleflyndere over 200kg og om sejlture i 20 sek. m. Stemningen var god og forventningerne ikke mindre. Den korte søvn blev brat afbrudt, da Skipper kl. 4.30 slog maskinen i gang og efter nogle impuls indkøb i Skippers velassorterede grejbutik (hvorfor er man så bange for ikke at have grej nok?) så var vi af sted alle tretten mand klokken 5.15. Et kvarters forsinkelse, hvis årsag ikke skal omtales her, men som i en kammeratlig tone gav anledning til drilleri på båden.

Der var tre til fire timers sejlads til første fiskeplads. Båden

rullede noget i de gamle dønninger, men kaffen og rundstykkerne blev dernede, og efter et par Dr. Nielsen og lysets fremkomst var

maverumlen væk. Her sad vi så eller lå en flok midaldrende mænd i flydedragter og canadiske vildmarksstøvler fra Harald Nyborg og ventede på at få snøren dyppet. ”Vi har somme tider ligget bedre” kom det tørt fra Jørgen Duch, som også havde sønnen Poul Henrik med. Eller var det omvendt?

Som ny og uerfaren mand på pilkeområdet har man en skærpet

iagttagelse over for de andres grej.

Vores ophæng og enkelte pilke var måske 20 år gamle, og da jeg så nogle af de andres strømlinede pirke og afdæmpede ophængere, så faldt mine forventninger en smule.

Nå, det måtte stå sin prøve, og der var da heller ingen af vore

. vand, men kun en stegetorsk omkring kiloet. Sønnen havde hjulproblemer, men naboen Hans Ulrik gav instruktioner. Større bid. En kæmpe? Nej i stedet to stegetorsk på ophængere. Så ingenting. Hornet igen og en ny tur hen over stenrevet – ingen bid, men til styrbord fik de fisk. Stærk grynten fra Henry, da han mistede en større fisk, og hans nabo landede i 4 kilos klassen.

sidemænd, der faldt om i krampelatter p.g.a vores grej.   Første fiskested- et stød i hornet og så var vi i gang. Bid med det samme på

Tredje gang ingen fisk, og så sejlede vi videre mod vrag fortalte Erik. I agterenden havde de fået fisk, men ikke noget større.

. Man skal ikke kaste vrag på vrag. Ved 4. eller 5. sted. Jeg havde opgivet at tælle fiskestederne. Alle stænger flaksede og en knasende lyd fra styrbord tydede på en brudt stang. Det var: ” Så er der basis for en julegave, far” lød det tørt fra Poul Henrik.

Næste fiskested - ikke noget videre – og næste – det samme. Dog var agterenden noget foran, bl.a. en lange, som passede til sit navn og en pæn lubbe på

Nu vrimlede det med fisk.

– og så pludselig fik

Jonas et kæmpehug, der tog line. Var det bund? Han havde mistet to pirke, nej bund tager ikke line på den måde.  Rolig nu – og så pumpen op fra

vand.

Dette er sandhedens øjeblik – lystfiskeriets dybeste motivation.,

. Så lød det tørt fra styrbordssiden: ” Havde I så taget pirken ud af kæften på den ?”

som Uffe Ellemann engang skrev: ” Hvad kommer der op fra dybet?” Gaffet blev den uden større dramatik, fotograferet og senere vejet. Var det en måler. Ja,

og storfanger Erik fik også en måler på

.

Længe var det bådens største fisk, men senere snuppede skipper selv en på

Alle fik fisk og mange. Svend Rømer fik 3 ad gangen og måtte puste ind i mellem. Endnu en stang knækkede på styrbordsiden og pirke forsvandt i dybet, men pyt når musikken spiller.

Da solen gik ned i havblik kom et dobbelt – tut - slut, og

bedstemand Søren med filetkniven forvandlede på hjemturen størstedelen af vores 30 torsk til dejlige fileter for næsten ingen penge. Det var ikke min første tur, men det bliver bestemt heller ikke den sidste, for god var den.

Fritz Mikkelsen

Bønnerup d. 6-6-2009

Fisketur den 6-6-2009
 
Vi var 7 mand afsked til Bønnerup, turen gik godt vi fik lidt af hvert, nok mest fjæsing, og vejret var dog dejligt.
Henry og jeg, hyggede os, gevaldig.. og det gjorde de andre dog også. selv om en, havde glemt en vis ting til hans båd,
som var en.. jeg siger ikke hvad vel Erik?. Men du kom jo ud på søen. Så det var vist noget med en nøgle til båden. men efter omstændighederne gik det også godt for ham tror jeg, selvom det gik lidt langsom, med at komme ud, med en reservemotor. såååååååååååååååååå husk
nu at du skal huske, at huske at tage nøglen med, næste gang, du skal i søen. og da vi skulle ind hen over aftenen, og skulle have bommen
op, var der vist noget med, et knækket kort, dog ikke Eriks skyld, jeg håber at formanden vedlægger et foto, af Eriks konferdighed, da vi skulle
have kortet i maskinen, det var vist noget med 2 knive og et bredt smil, lidt tålmodighed, sved på panden, fik da kortende ud og båden på land.
nå men knæk og bræk, det gik jo trods alt. Så vi ses til næste tur. · ·Pøj pøj.· ·

Med venlig hilsen Frits..

Speedbådsbevis 22-8-2009

Speedbåd`s prøve 22-8-2009
9 mand var mødt op i Sundstrup Lørdag formiddag kl. 10.00 til generalprøve og derefter eksamen til speedbådsbevis. Kl. 13 kom så Bent Fuglsang så nu var tiden inde nu skulle prøven aflægges...  Alle 9 bestod uden besvær. Et stort tillykke skal lyde her fra redaktionen.

Mon vi består????