Turberetninger 2023

Juleafslutning 2023
Tirsdag den 5 december var ca. 20 julestemte mennesker mødt op til den årlige julebanko i Bjerringbro.
Traditionen tro blev serveret lækker gløgg, kaffe the æbleskiver og småkager lavet og serveret af Dennis.
Det er ikke sidste gang har fået lov til dette. Tak for det.

Efter det var det tid til banko, hvor der var igen var mange præmier at spille om, ja selv nummeropråberen fik gevinst i år, så han kan godt alligevel være heldig.

Tak for de fine juledekorationer, og tak for en hyggelig aften.

På Bestyrelsens vegne om at i må have en rigtig glædelig jul.

Korshamn uge 37 / 2023
Skrevet af Finn
Korshamn har en lang historie i Viborg Havfiskeklub, så hvad er ikke prøvet før?
Min historie er ikke helt så lang, men jeg har dog prøvet lidt af hvert også at få lagt en ekstra dag til på grund af storm, men 3 dage med absolut perfekt havvejr, har jeg ikke prøvet før.
Det var det, vi fik.

3 dage hvor man kunne komme udenskærs, hvis det var det, man ville og det ville vi selvfølgelig alle gerne.

Frem med GPS hotspottene fra tidligere og af sted til, – 17-meter toppen efter makrel, videre ud til Lamme Klatten, Haj-spot, de to flag osv.

Båd 2 havde en meget rutineret besætning, Helge, Michael og Hans Ulrik, men trods mange år i “branchen” var de en del hæmmet af, at Hans Ulriks GPS med “guld” fra uendelig mange år ikke lod til at være med på turen trods ihærdig eftersøgning, så de måtte sejle i en anden båds kølvandsstribe for at finde fisk, – en smule ydmygende for så rutinerede folk.
Kunne den være glemt hjemme i Danmark?
På dag to var den så dukket op og jeg skal ikke gå i detaljer med mysteriet, historien bliver givet bedre år for år.

“Lægebåden” med Paw og Peter var igen i år de mest ihærdige, de fiskede nærmest i døgndrift, først ud sidst ind, hvilket blev belønnet med fine langer, lubber, kullere osv.
Om de også nåede omkring de obligatoriske akvariefisk, som blåstak, rødnæb, ved jeg ikke.

Erik, Kaj Aage og jeg er lystfiskere, vi fisker når lysten er der og nyder gerne en bette en på turen, som Kaj Aage altid sørger for bliver husket.
Vi nyder mere princippet, sidst ud først ind, bare det har været en god dag og så gør det da ikke noget, om der også er en bette fisk med ind og det var der.

Der har været et princip om, at jo længere ud, jo bedre, men der blev nu også fanget fine fisk i området umiddelbart udenskærs omkring Bispen og ved 17-metertoppen.

Hvad man ikke skulle tro var, at det faktisk var svært at fange nogle makreller med lidt størrelse, dem skulle der kæmpes for.
Der var makreller nok, men de var små og de smager sikkert ganske fint stegt hele, men til røgning eller fileter, dur de ikke. 

Maden var fornyet, så den følger de officielle syv kostråd fra Sundhedsstyrelsen med en grønnere profil, i det der var en kødløs dag.
Der var ikke nogen, der omkom eller tog varigt skade af det, efter hvad jeg ved, men indrømmet, jeg er ikke til linser og cayennepeber, det er der andre der er så fint med det.

Det fine vejr gjorde, at mange af de fine dyrt indkøbte børsteorm slet ikke blev brugt.
Lidt trist nu børsteorme virkelig var fine.
Næste år vil jeg foreslå at fiskene også  får en grønnere profil med et par kødløse dage på dåsemajs, det er langt billigere og kan blot gemmes til året efter, hvis de ikke bliver brugt.
Sundt skulle det også være, – også for fisk.

Det var en fantastisk tur, – tak til alle for det.


Kulmuletur Vorupør mandag 31 juli 2023
Skrevet af Dennis.
7 mand var taget afsted på klubbens første kulmulesats med M/S Maagen fra Nr. Vorupør.
Vejret var rigtig fint hele dagen, godt med sol og store bløde dønninger.
Efter blot 1 time og 20 min sejlads skulle vi fange lidt makrel til agn, det lykkedes fint at få makreller i forskellige størrelser, lidt torsk kom også i båden på første plads.
Efter 15 min sejlads fra første plads var det tid til kulmuler.
Det var en stille start uden mange hug, kulmulen kan være uforudsigelig, enten glubsk og lige på, eller forsigtig og mistroisk, i dag var det sidste.

Vi forsøgte lidt forskellige steder i løbet af dagen og fik efterhånden godt med “muler” i båden.
Dagens sjoveste oplevelse var Nikolaj Navntoft som fejlkrogede en makrel på vej op fra bunden – han firede ophængere og pirk ned igen med makrellen på og 1 min senere fik han en kulmule på 5 kg på selv samme makrel.

Der blev landet lidt forskellige arter på dagen.
Kulmule, lyssej, mørksej, lange, torsk, knurhane, makrel, kuller og hestemakrel.
Turen gik rigtig godt, ikke mindst fordi både skipper og hjælperen fløj rundt og assisterede, hvor der var behov, alle fisk blev gaffet, liner blev viklet ud, fisk blev renset, gode råd osv.

En dejlig oplevelse og langt fra hvad vi har oplevet på Nemo de sidste par gange må man sige.
Klubbens “udsendte” fik i alt 12 Muler,
Nikolaj 3stk, Rene 3 stk., Michael 2 stk., Jens Martin 1 stk. og Dennis 3 stk., Kaj Åge og Nicklas fik desværre ingen denne gang.
Største fisk var 2 stk. på 5 – 5,5 kg
Resultatet må siges at være acceptabelt første gang, vi prøver.

Vi prøver igen til næste år, nu med lidt erfaring i rygsækken


Småbådstur Bønnerup strand den 13. maj
Vejret var fint, let vind og sol over Bønnerup

Vi var ikke mange, – kun to både.
Vejret var ellers perfekt, men der er langt til Bønnerup fra Thy, Mors og Fredericia, så en lille smuttur er det ikke, det afholder måske nogen.

Der var Erik med besætning og Jan med besætning, alle gæve garvede havfiskere med saltvand i årerne, så dagen burde kunne bringe fisk ombord.

Det skulle vise sig at blive vanskeligt.

Eriks båd startede havnen ud og 800 m til venstre for anker, en plads der er kendt for godt fiskeri, – det gav en lille fladfisk.
Det kunne ikke blive ved, så vi skiftede til ca et par km til højre på lidt dybere vand, hvor der lå andre både.
Her lod vi båden drive for vinden, så det var bevægelig fiskeri, det gav lidt bedre fiskeri.

I alt fangede vi 3 mand vel godt 10 fladfisk, som man kunne tage med hjem med en smule selvrespekt i behold, men store var de ikke.

Fiskeriet var svært, vejret var fint, øllene kolde, det var en god tur trods alt.


Pirkestøbning den 11. februar 2023
Seks gæve lystfiskere mødtes hos Hans Ulrik i Bjerringbro, hvor vi støbte pirke og kastelodder i forskellig størrelse til den kommende sæson. Det var særdeles fornøjeligt og der var god tid til at drøfte stort og småt vedrørende lystfiskeri. Det hele sluttede af med en omgang stegte pølser.

.

P.S. Bemærk det bræt, som Hans Ulrik sidder med. Her kan man bøje ståltråd, som går helt igennem pirken. På den måde hænger trekrogen og ringen sammen. Det gør pirken stærkere